pondělí 5. listopadu 2012

Je libo kuřecí polívku?

Varování! Následující článek (a zvláště fotografie) není pro slabé povahy (a žaludky)!
Jako zhýčkanému dítěti z velkoměstského paneláku mi první část procesu přípravy kuřecí polívky připadá zajímavý, proto jsem to zdokumentovala. Ti, kteří mají zkušenost s tím, jak chodí věci na vesnici asi moc fascinováni nebudou, tak se omlouvám, že pro některé tento příspěvek nebude novinkou.

Člověk jednou takhle ráno přijde do kuchyně a tam se promenáduje... slepice. Chodí tam takhle několik dní.

Jednoho dne se majitelka rozhodne, že je čas s tím něco udělat a tak vezme provaz a slepici sváže.
Pak vezme nůž a dál si to už můžete představit (i podle fotografií) sami.

Pak se tělo spaří horkou vodou a peří prý jde dolů skoro samo.
Polívku jsem neměla, ale vím, že když máme každý pátek k večeři kuře, tak je domácí, z kurníku tady na farmě a ještě ráno vesele běhalo ::-)

2 komentáře:

  1. Jaj, zavzpomínala jsem si na prázdniny u babičky :)
    A pak ještě na http://www.youtube.com/watch?v=Z3-QKXGw4MI (blondýna vaří kuřecí polívku) :D
    You made my day ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že to někoho potěšilo. Omlouvám se za tak pozdní odpověď :-)

      Vymazat