pátek 23. listopadu 2012

Páteční večeře!

Pokračování mého článku, už se skoro blížím do finále :-)

ČTVRTEK

Ve čtvrtek jsme jídlo trochu zanedbávala.
Ke snídani jsme měli obvyklé - banán, pečivo s margarínem a kafe s mlékem.

Pak jsme se s kamarádkou vypravily do města. Původně jsme plánovaly se vrátit na oběd, ale nějak jsme to nezvládly (sháněly jsme po celé Jinje tanzanské šilinky, no nebyly jsme úspěšné). Tak jsme se pak stavili v té skvělé americké restauraci, ale daly jsme si tam pouze Milk shake (tentokrát s příchutí kit kat :-). Omlouvám, se, na fotku jsem zapomněla. Pak jsme si v rychlosti koupily místní fast food - chapati (to jsem také zapomněla vyfotit :-().
K večeři byla rýže, hrách a těstoviny a nějak jsme na to neměla chuť, takže zase nic. Ale myslím, že si to umíte představit :-)

Večeře byla o trochu chudší i proto, že všichni Američané dnes slavili Den Díkůvzdání. Oni si tedy užívali krocana (včera tu pobíhal, ráno ho zabili :-) a dalších "západních" vymožeností a my jsme si museli vystačit s hrachem. Večer jsem ochutnala zbylý jablečný moučník a byl skvělý, hned jsme dostala chuť na štrůdl :-) 

HAPPY THANKSGIVING!!!

PÁTEK
Páteční jídla tu někdy bývají z nějakého nepochopitelného důvodu speciální. Dnes se trochu slavilo Díkuvzdání (abychom z toho my neameričané také něco měli) a také to byl poslední pátek pro celou naši školu (příští týden snad odjíždíme do Tanzánie) a dvě slečny, co tu byly na pětiměsíční stáži, se zítra vrací zpět domů, tak jsme měli neobvyklou hostinu :-)
Džus, banán, chleba s margarínem, vejce a párek, ta zvláštní hnědá koule je místní pečivo nazvané "madazi" - kus těsta osmažený v oleji, na to jsme si namazala marmeládu. Super!











Po skvělé snídani jsme moc nemohli čekat něco extra k obědu. A měli jsme pravdu - rýže se zelím!!!
Poslední páteční večeře - až na minulý týden jsme tohle jídlo měli každý pátek!
Kuře, rýže, zelí, chapati a ovoce - tetokrát mango, které tu už začíná dozrávat.

Ještě dodám víkendová jídla a pak se uvidí, co bude dál.

Žádné komentáře:

Okomentovat