Na mém profilu na Facebooku se čas od času objeví dotaz: "Co že se tu jí?"
Než abych vám to složitě popisovala, tak jsem se radši inspirovala svou sestřenicí, která nedávno strávila rok v Japonsku a na svém blogu po dobu jednoho měsíce zobrazovala kulinární výtvory z japonské kuchyně.
Já na svém blogu budu zveřejňovat jídla těchto čtrnácti dnů. Proč? Protože
a) za čtrnáct dní se pravděpodobně přesunu do Tanzánie (ale pokud tam narazím na něco gastronomicky zajímavého, tak se o to s vámi podělím)
b) sami uvidíte, že delší doba není potřeba, čtrnáct dní bohatě postačí na to, abyste si udělali dostatečnou představu o naší stravě :-)
Tak začínáme:
PONDĚLÍ
Ke snídani jsme dostali 2 rolky (takové pečivo, co chutná asi jako makovka) na které nám služba vždy namaže tenoulinkou vrstvičku (slaného) margarínu, banán a kafe s mlékem (mléko je ráno nadojené od místní krávy a pak převařené), sama jsem si snídani vylepšila mango džemem (ten je hrooozně sladký).
Oběd: brambory (to známe), posho (kukuřičná mouka svařená s vodou na hodně hustou kaši; je to naprosto bezchutné asi jako rozvařená neosolená rýže), fazole, lehce podušené cosi zelené (asi mangold) a kousek ananasu.
K večeři byly brambory (opět :-), rýže a taková omáčka z lilků, opět ananas.
ÚTERÝ
Ke snídani bylo... to bych jen opakovala popis z pondělka, jen jsem si zapomněla přinést džem :-(
K obědu jsme měli (opravdu překvapivě) rýži, matoke (viz článek o banánech), těstoviny s masem (něco jako lunchmeat), dušené zelí, jinat sauce (omáčka z mletých arašídů - arašídová moučka se svaří s vodou) a ananas.
Večeře - brambory, posho (to jsme si nemohli nechat ujít), fazole, (asi)mangold a ananas.
STŘEDA
Ke snídani bylo...můžete třikrát hádat :-), jen k pití se střídá kafe a zázvorový čaj s mlékem, opět bez džemu...
K obědu bylo posho, brambory, fazole, dušené zelí (ananas na mě nevyzbyl :-()
Večeře - rýže, dušené zelí, kozí maso (jak že se to nazývá?) (zajímavé je, že to tu vaří vždy v celku - jen to nasekají i s kostmi, kůží a radši nechci vědět s čím, člověk to pak musí opatrně obírat :-) a ananas.
Co k tomu dodat? Dám vám hádanku - jaká barva v našich jídlech povětšinou převládá?
Pokračování příště...
Žádné komentáře:
Okomentovat